Foto: Hearts & Minds

For fjerde år giver vidensfestivalen Hearts & Minds inspiration til det gode liv. I 2018 stiller festivalen skarpt på livskvalitet - nu og i fremtiden.

Det danske folkefærd er flere gange blevet kåret som verdens lykkeligste. Det tyder på, at vi er godt tilfredse med tilværelsen. Men samtidig skyller en epidemi af depression og ensomhed ind over os, og en kvart million danskere tager såkaldte lykkepiller. Så hvad er det egentlig, der betyder noget for et menneskes livskvalitet? Er det et godt fysisk og psykisk helbred? Samvær med familie og venner? En stabil økonomi? Troen på en gud? Et velfungerende demokrati? En gåtur med hunden? Eller en kold øl i solen?

Vi lever i en tid, hvor vi kan 3D-printe organer, hvor behandling af store livsstilsygdomme dag for dag bliver bedre, og hvor teknologien kan servicere os med alt fra rengøring og pleje til selvkørende biler og avancerede sikkerhedssystemer. Det er ikke længere science fiction, og fremtiden kommer til at byde på endnu flere fantastiske muligheder - og nye etiske udfordringer. Men giver det os i bund og grund mulighed for et bedre liv?

Med ca. 70 arrangementer i krydsfeltet mellem viden og kultur undersøger og udfordrer årets festival, hvad der kan give livet kvalitet nu og i fremtiden. Programmet omfatter bl.a. samtalemiddage om livet og døden, saloner om sex og nydelse og debatter om robotter og fremtidens sundhedsteknologi.

Læs mere og se hele programmet her: heartsandminds.fuau.dk

Dato: 28.-30. september 2018
Sted:
 Over 20 forskellige byer i hele landet - med hjerte i Aarhus
Arrangør: Folkeuniversitetet
Kommune: Aarhus
Pris: Se priser og køb billetter her: heartsandminds.fuau.dk