Igen var Region Midtjylland og Europæisk Kulturregion til stede med sit helt eget område og scene i Nykøbing, da Kulturmødet på Mors i sidste uge var tilbage.

31.08.2022 

Igen var Region Midtjylland og Europæisk Kulturregion til stede med sit helt eget område og scene i Nykøbing, da Kulturmødet på Mors i sidste uge var tilbage i fysisk form efter to års coronaramt arrangement. 

(Se videoer og billedgalleri nederst)

Europæisk Kulturregion er kultursamarbejdet mellem de 19 kommuner og regionen i Region Midtjylland. Samarbejdet blev skabet under kulturhovedstadsåret Aarhus 2017. 

Kulturmøde dag 1 0675_1200x628.jpg

En af mange debatter og indslag på Europæisk Kulturregions scene på Kulturmødet 2022 på Mors. Her er det en drøftelse af kunst og kultur som et element i vores sundhed og som nødberedskab fx i forbindelse med aktuel flygtningestrøm fra Ukraine. Fra venstre Nils Fietje, forskningschef hos WHO's europæiske kontor, Bartosz Bartoszewicz, viceborgmester, Gdynia i Polen og Svend Brinkmann, professor i psykologi, Aalborg Universitet. 
Foto: Niels Åge Skovbo, Region Midtjylland 

En af de 19 kommuner, der er med i Europæisk Kulturregion, er Silkeborg. Her var kulturudvalgsformanden ikke i tvivl om, at det er godt for det midtjyske kultursamarbejde at være til stede på det årlige Kulturmødet på Mors.

- Kulturmødet på Mors er en sindssygt vigtig begivenhed, hvor kulturlivet i hele landet mødes. Derfor giver det sig selv, at Europæisk Kulturregion skal være til stede med de mange kommuner, vi repræsenterer. Det fantastiske ved kulturmødet her er, at vi mødes på kryds og tværs. Det er politikere, embedsfolk, kulturudøvere og det er folk fra nær og fjern. Det mix af folk oplever man nok desværre alt for sjældent, og det synes jeg er noget af det, man kan opleve på kulturmødet, siger Johan Brødsgaard (R), formand for kulturudvalget i Silkeborg Kommune. 

På Kulturmødet har Europæisk Kulturregion sin helt egen scene og plads kaldet "Lysskoven". Se her, hvilket program der var arrangeret: Program Lysskoven Europæisk Kulturregion by kulturregion - Issuu 

- Vi bruger vores tilstedeværelse i Lysskoven som et udstillingsvindue for alle de samarbejder, vi er med til at skabe i vores region. Og vi bruger det til at sætte en række aktuelle tematikker på dagsorden omkring kultur og bæredygtighed, kultur og sundhed og kulturens rolle i forbindelse med krig og konflikter, forklarer Morten Falbe-Hansen, teamleder for kultur, Region Midtjylland. 

Foto og redigering: Region Midtjylland (Niels Åge Skovbo, Lene Christensen og Jesper Bach Thomsen) 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Foto og redigering: Region Midtjylland (Lene Christensen)

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.