Foto fra forestillingen Human in Balance


Forestillingen "HUMAN IN BALANCE" af DON GNU blev udviklet som en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 i samarbejde med cypriotiske Dance House Lemesos og Bora Bora - Dans og Visuelt Teater. Forestillingen deltog desuden i vores regionale festival GENOPDAG i 2019. Foto: Christoffer Brekne/Aarhus 2017.

16.06.2020

Europæisk Kulturregion afsætter 600.000 kroner i resten af 2020 til en mikropulje, der skal gøre det lettere for midtjyske kunstnere og kulturinstitutioner at indgå i europæiske samarbejder og projekter.

Internationalt samarbejde er noget af det, der for alvor er med til at skabe udvikling i kulturlivet. Det viser erfaringerne fra blandt andet Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og den europæiske indsats Genvej til Europa. Mødet med andre kulturer, arbejdsformer, erfaringer og metoder kan både resultere i ny viden, inspiration og innovation. På den måde kan samarbejde på tværs af landegrænser være med til at sikre en fortsat høj kvalitet i det midtjyske kulturliv og skabe endnu flere og bedre kulturoplevelser til borgerne.

Erfaringerne viser dog også, at det er en udfordring for mange kulturaktører at finde ressourcerne til at opstarte og indgå i europæiske samarbejder og projekter. Det kan for eksempel være udgifter til afholdelse af partnermøder og ansøgningsskrivning. Europæisk Kulturregion har derfor besluttet at etablere en mikropulje, som kan hjælpe med disse udgifter, så flere kulturaktører i Region Midtjylland får mulighed for at arbejde europæisk.

Puljen består af i alt 600.000 kroner i 2020 og kan løbende søges af aktører, der ønsker at søge europæisk finansiering, eller som blot søger nye samarbejdspartnere eller inspiration. Det maksimale beløb, der kan søges, er 30.000 kroner, og der stilles ingen krav om medfinansiering.

Læs mere om mikropuljen her