22.09.2021

Europæisk Kulturregion lancerer nu Midtjysk Kulturakademi – en ny indsats for videndeling og kompetenceudvikling i det midtjyske kulturliv. Akademiets første aktivitet bliver en gratis digital mini-konference om digitalisering i kulturbranchen post-corona.

I Europæisk Kulturregion har vi igennem de seneste år haft et øget fokus på videndeling og kompetenceudvikling i det midtjyske kulturliv. Det fokus opgraderes nu med indsatsen Midtjysk Kulturakademi, der igennem tiltag som kursusforløb, konferencer, workshops og digital videndeling vil være med til at styrke kulturbranchen i Region Midtjylland.

Akademiet er ikke et fysisk sted, men en platform under løbende udvikling. Det bygger på en vision om, at kulturlivet i regionen skal have gode vilkår for at udvikle sig professionelt, da det er med til at sikre et kulturudbud af høj kvalitet for regionens borgere - og til at styrke forståelsen af kunst og kulturs betydning i samfundet.

"Vi er meget stolte af nu at kunne præsentere Midtjysk Kulturakademi. En indsats, der er skabt i samarbejde med både kommuner og kulturinstitutioner i regionen, og som understreger værdien af det stærke partnerskab, vi har i Europæisk Kulturregion. Akademiet er et bevis på, at vi prioriterer samarbejdet om kunst og kultur højt i Region Midtjylland, og at vi vil arbejde for endnu bedre udviklingsvilkår for kulturlivet i fremtiden," siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Digitalisering som redskab til forandring
Midtjysk Kulturakademi vil løbende samle forskellige aktuelle udfordringer i kulturbranchen op og samtidig arbejde for at sikre videndeling og erfaringsudveksling på tværs af genrer, grænser og brancher. I de kommende par år vil akademiet særligt fokusere på områderne digitalisering, bæredygtighed og internationalt udsyn.

Den første aktivitet på programmet er kursusforløbet Digitalisering forfra – fra reaktion til strategi, der dykker ned i digitaliseringens potentiale som et nødvendigt redskab til forandring i kulturinstitutionerne. Det hele skydes i gang med en gratis digital mini-konference tirsdag d. 12. oktober kl. 10.00-11.00. Her vil en digitaliseringsekspert og tre repræsentanter fra forskellige danske kulturinstitutioner stille skarpt på digitaliseringens muligheder og konkrete udfordringer i kulturbranchen.

"De seneste par år har kulturbranchen taget et kæmpespring, når det handler om digitalisering. Vi har set masser af nye, kreative løsninger – særligt i forhold til den digitale kulturformidling. Nu handler det så om at videreudvikle og bruge de nye erfaringer strategisk," siger formand for Kommunekontaktrådet (KKR) i Midtjylland og borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen (S).

Den digitale mini-konference ”Digitalisering Forfra – fra reaktion til strategi” finder sted tirsdag d. 12. oktober 2021 kl. 10.00-11.00. Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding.

Tilmeld dig her: https://rm.plan2learn.dk/KursusValg.aspx?id=84993

Læs mere om Midtjysk Kulturakademi, vores fokus på digitalisering samt kursusforløbet her: www.midtikulturen.dk/digitalisering