Fra gummistøvler i sandet ved Vesterhavets storslåede bølger til idylliske kanoture langs Gudenåen. Fra kartoffelhøst på Samsø og kunst i en regnbue over Aarhus til lystfiskeri ved Limfjorden. Region Midtjylland spænder bredt. Vi er 19 kommuner. 19 stemmer. 19 fortællinger. Men vi har én ting til fælles: Vi elsker kunst og kultur. For her nedbrydes der grænser og bygges broer. Og det er lige præcis det, der er målet med Europæisk Kulturregion.

Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 har forandret os. Vi har fundet ud af, at vi er stærkere sammen. At vi kan vinde rigtig meget, hvis vi lader os inspirere af hinanden og løfter i flok. Og vi har lært, at vores forskelligheder er en styrke, som vi skal blive endnu bedre til at udnytte.

Samarbejde uden grænser

Europæisk Kulturregion er både et navn og en ambition. Vi vil bruge al den erfaring og de nye kompetencer, vi har fået i kulturhovedstadsåret til fortsat at styrke det kulturelle samarbejde på tværs af regionen. Vi er allerede nået langt, men vi vil endnu længere.

Projektet er et samarbejde mellem Region Midtjylland og regionens 19 kommuner, som sammen skabte Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Det er finansieret af kommunerne og regionen i fællesskab.

I videoen her kan du få et indblik i nogle af vores aktiviteter og høre mere om værdien af samarbejdet:

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.


Video: Rune Borre-Jensen og Skæg & Ballade.

Udvikling, internationalt udsyn og kulturforum

I den nye strategi og handlingsplan for Europæisk Kulturregion er fokus på europæisk samarbejde og forbedring af kunstnere og kulturinstitutioners udviklingsvilkår i regionen gennem videndeling og læring. Det kommer blandt andet til at ske gennem et årligt kulturforum, seminarer og workshops, tilstedeværelse på Kulturmødet Mors og Midt i Kulturen - vores digitale platform for videndeling og erfaringsudveksling i kulturlivet. 

Download strategien for Europæisk Kulturregion her: Europæisk Kulturregion - Strategi.pdf

Download handlingsplan for Europæisk Kulturregion 2020-2022 her: Europæisk Kulturregion - Handlingsplan 2020-2022.pdf

Se nyheder fra Europæisk Kulturregion.

Hvis du har spørgsmål om kultursamarbejdet og vores aktiviteter, er du altid velkommen til at kontakte Europæisk Kulturregion.

Følg os på de sociale medier:
Gå til Europæisk Kulturregions Facebook-side
Gå til Europæisk Kulturregions LinkedIn-side

Læs mere om Midtjysk Kulturakademi - vores indsats for videndeling og kompetenceudvikling og find masser af materiale på akademiets digitale platform www.midtikulturen.dk