Fra gummistøvler i sandet ved Vesterhavets storslåede bølger til idylliske kanoture langs Gudenåen. Fra kartoffelhøst på Samsø og kunst i en regnbue over Aarhus til lystfiskeri ved Limfjorden. Region Midtjylland spænder bredt. Vi er 19 kommuner. 19 stemmer. 19 fortællinger. Men vi har én ting til fælles: Vi elsker kultur. For i kulturen nedbrydes der grænser og bygges broer. Og det er lige præcis det, der er målet med Europæisk Kulturregion.

Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 har forandret os. Vi har fundet ud af, at vi er stærkere sammen. At vi kan vinde rigtig meget, hvis vi lader os inspirere af hinanden og løfter i flok. Og vi har lært, at vores forskelligheder er en styrke, som vi skal blive endnu bedre til at udnytte.

Samarbejde uden grænser

Europæisk Kulturregion er både et navn og en ambition. Vi vil bruge al den erfaring og de nye kompetencer, vi har fået i kulturhovedstadsåret til fortsat at styrke det kulturelle samarbejde på tværs af regionen. Vi er allerede nået langt, men vi vil endnu længere.

Projektet er et samarbejde mellem Region Midtjylland og regionens 19 kommuner, som sammen skabte Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Det er finansieret af kommunerne og regionen i fællesskab og fokuserer på borgerrettede arrangementer og projekter, der både dyrker samarbejdet, sikrer geografisk spredning og har internationalt perspektiv.

Masser af kulturoplevelser

Europæisk Kulturregions første store milepæl var en fælles regional kulturfestival, der fandt sted d. 1.-16. juni 2019 under temaet "Genopdag". Festivalen bød på i alt cirka 500 små og store kulturaktiviteter i hele regionen skabt gennem samarbejder og partnerskaber. Herudover har samarbejdet indtil nu også præsenteret scenen Lysskoven på Kulturmødet Mors i 2018 og 2019 og et politisk topmøde i 2018.

Fælles for alle aktiviteterne er at sikre, at kulturen fortsat står højt på dagsordenen i hele Region Midtjylland.

Se nyheder fra Europæisk Kulturregion.

Læs mere om GENOPDAG på vores hjemmeside for festivalen.

Hvis du har spørgsmål om kultursamarbejdet og vores aktiviteter, er du altid velkommen til at kontakte Europæisk Kulturregion.