Da analyseinstituttet Epinion spurgte aarhusianerne ”Hvad gør især, at Aarhus er en god by for dig?”, svarede 38 procent ”Kultur”. Naturen fulgte efter på andenpladsen over de ting, som borgerne kan lide ved deres by.

Aarhus er en populær uddannelsesby med mange unge borgere. Det sætter sit præg på byen. Der sker altid noget et eller andet sted i Aarhus – ikke mindst i kulturlivet. Kultur gennemsyrer Aarhus’ DNA, og man møder kulturen overalt. Hver dag spiller rådhusklokkerne byens melodi ”In vernalis temporis”, som blev skrevet af Katedralskolens rektor i 1500, og musikken har altid været en del af byens identitet. Aktive musikmiljøer og festivaler som SPOT og Northside holder Aarhus på beatet.

Aarhus store kulturinstitutioner begejstrer borgerne og tiltrækker gæster fra nær og fjern. Olafur Eliassons regnbue ”Your rainbow panorama” på toppen af ARoS Aarhus Kunstmuseum er blevet byens meget synlige vartegn. Den Gamle By og Moesgaard Museum er andre flagskibe, der har gentænkt udstillingskonceptet og sat nye publikumsrekorder. Musikhuset og Aarhus Teater præsenterer koncerter og scenekunst på højt internationalt niveau, og den legendariske Aarhus Festuge overrasker hvert år aarhusianerne med ny kultur. 

Og så er der alt det andet. En endeløs række af kulturarrangementer drevet frem af ildsjæle. Græsrødderne på Kulturproduktionscentret Godsbanen. Livemusikken på cafeerne. Pop up gallerier, street art og skæve site-specifikke forestillinger i byrummet.

Kulturen har aldrig stået stærkere end efter Europæisk Kulturhovedstad 2017, og Aarhus er blevet byen, hvor kulturen sætter dagsordenen.


Kontakt Aarhus Kommunes kulturafdeling:

Lene Øster
Chefkonsulent, Kulturforvaltningen
E: lleo@aarhus.dk
M:+45 24 60 05 42