Velkommen til Herning – en kommune, der både er kendt for kultur, der vokser fra neden – og for de helt store events og koncerter i Jyske Bank Boxen og MCH Messecenter Herning.

Kulturoplevelser i massevis finder du også på det regionale spillested Fermaten, upcoming-scenerne Scene7 og Kontrast, egnsteateret Team Teatret, der har eget ensemble, på Museum Midtjylland, der med Tekstilmuseet, Frilandsmuseet og Herningsholm gør fortiden levende, og hos musikerne i Ensemble MidtVest.

En tur rundt i Herning Kommune giver også masser af muligheder for at opleve enestående smuk natur. Eksempelvis er naturen omkring Præstbjerg Naturcenter storslået. Her er bakkede områder, egekrat, smukke udsigtspunkter, små skove og søer. Ved Søby Brunkluslejer kan man studere den dramatiske og smukke effekt, som minedriften har haft på naturen. I Skovsnogen Artspace kan du kombinere natur og kunst med et udflugt i skoven, der byder på mere ned 80 unikke værker af anerkendte kunstnere.
 
Et andet must-see i kommunen er Birk, hvor kunst, kultur, uddannelse og erhvervsliv går op i en højere enhed. Du kan opleve kunst i verdensklasse på blandt andet kunstmuseerne HEART - Herning Museum of Contemporary Art og Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum eller bestige Ingvar Cronhammars gigant-skulptur Elia, der er blevet et vartegn for Herning.
 

Kontakt Herning Kommunes kulturafdeling:

Pia Trab Worm
Kulturkonsulent
E: bekpw@herning.dk 
M: 5118 9094