Horsens er en levende by med et sprudlende kulturliv, der byder på alt lige fra de små intime og unikke oplevelser i midtbyen til de store brag. Tusindvis af glade koncert-, event- og idrætspublikummer har gennem årene besøgt Horsens, og byen har appetit på mere. I løbet af året kan man også opleve en lang række kulturelle festivaler med forskellige temaer – blandt andet Horsens Teaterfestival, Krimimessen, Tegnefestival og Bluesfestival. Den største festival er Europæisk Middelalder Festival, der hvert år i august tiltrækker mange tusinde besøgende.
 

Kulturhuse og museer

I Horsens Kommune byder en række spændende kulturhuse som Horsens Ny Teater og spillestedet Kulisselageret på et varieret program med koncerter, teateroplevelser og stand-up. Besøg på kommunens museer byder også på lidt for enhver smag. Du kan dykke ned i det seneste århundredes landvindinger på Industrimuseet. Fordybe dig i moderne kunst på Horsens Kunstmuseum. Opleve Horsens’ fødsel for godt 800 år siden på Horsens Museum. Eller foretage en enestående tidsrejse på FÆNGSLET, hvor du både kan opleve det prisvindende Fængselsmuseum og de mange andre faciliteter og aktiviteter, som det gamle statsfængsel i dag danner en unik ramme om.

Oplevelser året rundt

Som oplevelsesby byder hverdagen i Horsens også på aktiviteter og oplevelser. Initiativet Mærk Byen skaber liv i midtbyen og understøtter og spiller sammen med både kulturinstitutioner og det særdeles levende og aktive foreningsliv i Horsens.

Aktiviteter for og med børn og unge er en central del af kulturlivet i Horsens. Kulturstationen, der blandt andet huser kommunens Musikskole, Balletskole, Billedskole og Komediehuset, danner rammer om børnekulturen med værksteder, små scener og aktiviteter året rundt.

Udover et levende kulturliv er Horsens også en naturrig kommune, der både er præget af det grønne og det blå. Horsens fjord sætter sit præg på både byen og kommunen, der også byder på smukke landskaber og interessante udflugtssteder i naturen – blandt andet Den Genfundne Bro ved Vestbirk.


Kontakt Horsens Kommunes kulturafdeling:

Lasse Schuleit
Kultur- og eventchef
E: lasc@horsens.dk
M: +45 26 70 40 75