I Skive Kommune venter man ikke på at få serveret en bakke med tag-selv-kultur; man involverer sig og skaber kulturen selv. Egnen rummer et stort antal aktive frivillige og et rigt foreningsliv lige fra kunstforeninger, teaterkreds og jazzklub til kor, orkestre og en modeljernbaneklub.

Skive er kendetegnet ved et aktivt musikmiljø med både bredde- og talentudvikling, og "Musikkens By" har fostret mange talenter og stjerner gennem tiden. Her er et stort udbud af koncerter og musikarrangementer både inden for rytmisk og klassisk, jazz og opera.

Skiveegnens Musiklegat hylder hvert år de dygtigste unge musiktalenter med fornemme priser inden for klassisk og rytmisk musik. Skive Opera Festival, som så dagens lys i 2017, er en upcoming international operafestival med både kendte og nykomponerede, originale operaværker fremført af sværvægtere og stjernefrø fra operaens verden.

Skiveegnen er demokratiets arnested. For et par år siden kunne borgerne fejre, at det var 100 år siden landets første folkevalgte borgmester Hjalmar Kjems blev valgt. Jeppe Aakjærs Kunstnerhjem Jenle i Østsalling danner i dag, ligesom for 150 år siden, rammen om demokratiske og folkelige debatter, og huser også landets største litteraturselskab Aakjærselskabet.

Spøttrup Borg, der er Danmarks bedst bevarede middelalderborg, danner hvert år rammen om forskellige aktiviteter med middelalderen som gennemgående tema. I uge 30 afholdes hvert år det store middelaldermarked Bispens Marked.

Med 190 km kyststrækning ved Limfjorden og små perler som Fur og halvøen Lundø, er Skiveegnen samtidig et slaraffenland for naturelskere. Og gourmetinteresserede kan gå efter godt til ganen fra de mange fødevareproducenter fra fjord og jord.

Skive er en egn med et stort engagement og viljen til kultur. Her er med andre ord "Kultur med vilje".

Kontakt Skive Kommunes kulturafdeling:

Michelle Skov
Kulturmedarbejder

E: misk@skivekommune.dk
M: +45 22 23 64 03