Struer Kommune er et lokalsamfund præget af nærhed. Nærhed til storslået natur, nærhed til et engageret foreningsliv fyldt med frivillige, og ikke mindst nærhed til mange kulturelle oplevelser.

Folkets Hus tilbyder gode akustiske rammer om alt fra koncerter til modeshows. Struer Museum er et spændende egnsmuseum med en stor, unik udstilling om byens definerende virksomhed, Bang og Olufsen.

Og på kulturcentret Gimsinghoved i en tidligere proprietærgård kan man opleve udstillinger og mindre musikfestivaler, eller gå på vandring i den store have, der er vedligeholdt af frivillige haveentusiaster.

Struer har i de senere år slået sig fast som Lydens By, en fortælling om et driftigt lokalsamfund bygget på entreprenørånd og innovationskraft.

Projektet er udviklingsplatform for hele kommunen og har på kulturområdet blandt andet fostret lydkunstbiennalen Struer Tracks, som næste gang finder sted i 2019, og tiltrukket DRs Kor & Orkestre til den ugelange musikfestival ”En By Spiller Op”.

Kommunen egner sig godt til vandreture, for eksempel langs 136 kilometer kystlinje, i lyngbakkerne ved Resen Hede, eller på skulpturruten i Struer by. Fodrejsende møder her blandt andet byens vartegn Sarpsborgpigen, en skulptur af kunstneren Kåre Orud og en gave fra den norske venskabsby Sarpsborg.

Kontakt Struer Kommunes kulturafdeling:

Thomas Maroti Antunes
Centerchef Kultur, Fritid og Lokalområder

E: thomasma@struer.dk 
M: 29 74 63 15