Midt i Kulturen - Europæisk Kulturregions nye digitale platform
21.09.20
 
Vi har glædet os til at kunne løfte sløret for et helt nyt initiativ i Europæisk Kulturregion. Derfor er det en stor fornøjelse at kunne byde velkommen til Midt i Kulturen - vores nye digitale platform for inspiration og videndeling i kulturlivet.
 
Her kan du finde historier, erfaringer og forskellige perspektiver fra kulturlivet i Region Midtjylland krydret med ny kulturforskning og indspark fra andre steder i Danmark og udlandet. Vi dykker løbende ned i forskellige relevante temaer og belyser dem fra flere vinkler. Platformen er et eksperiment under løbende udvikling, og målet er at skabe et værdifuldt digitalt rum for deling af viden og gode historier.
 
I den sidste tid er der én problematik, der har overskygget alle andre. Derfor skal det første tema selvfølgelig handle om den indvirkning, coronakrisen har haft på kulturverdenen. Vi har set nærmere på kunst og kultur i en krisetid og du kan bl.a.:
  • Tage til Kør-Selv Festival med Mærk Byen i Horsens Kommune og høste erfaringer fra P Scenen i Aarhus Kommune.
  • Høre om den internationale litteraturfestival Hay Festivals oplevelse med at gå fra et fysisk til et digitalt format.
  • Dykke ned i fællessang og fællesskab med Sangens Hus i Herning Kommune og DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme.
  • Komme tæt på Det Kongelige Teaters digitaliseringsproces, der pludselig accelererede, da coronakrisen ramte.
  • Lære mere om kunstens rolle i krisetider med Birgit Eriksson, der er professor i kulturteori og kulturanalyse ved Aarhus Universitet.
  • Og meget, meget mere.
 
Besøg platformen på www.midtikulturen.dk