Grafik med kultur og sundhed fra Midt i Kulturen
14.12.2020
 
Verden står lige nu midt i en af de største globale sundhedskriser, vi nogensinde har oplevet. En krise, der - udover de fysiske og samfundsøkonomiske konsekvenser - også betyder, at mange mennesker kæmper med svære mentale følger af ændringerne i deres hverdag, isolation og usikkerhed. Det handler blandt andet om ensomhed, angst, stress og depression. Vi ved, at kunst og kultur har stor betydning for vores sundhed, trivsel og livskvalitet, og det har aldrig været mere aktuelt end lige nu. Men hvordan hænger kultur og sundhed egentlig sammen? Hvordan arbejder forskellige aktører med koblingen af de to felter? Og hvad betyder et tættere samarbejde med sundhedssektoren for kunstnere og kulturinstitutioner - og for kunsten?
 
I et nyt tema om kultur og sundhed på vores digitale videndelingsplatform Midt i Kulturen har vi undersøgt sammenhængen mellem kultur og sundhed fra fire forskellige perspektiver i selskab med en lang række eksperter. Du kan bl.a. møde:
- Kunstneren Sergei Sviatchenko
- Anne Marie Kragh Pahuus, prodekan for forskning og talentudvikling, Ph.d. og skoleleder ved Arts på Aarhus Universitet
- Birgit Bundesen, overlæge og forkvinde for Foreningen Kunst og Mental Sundhed
- Forfatteren Knud Romer
-Peter Vuust, hjerneforsker og jazzmusiker
- Repræsentanter fra og deltagere i Sundhedsstyrelsens nationale satspuljeprojekt 'Kultur på Recept'