fest.jpg

26.04.2018

I juni 2019 kan borgerne i Region Midtjylland glæde sig til et festfyrværkeri af kulturelle oplevelser, når en helt ny festival finder sted på tværs af regionen under temaet Genopdag.

Sæt allerede nu et stort kryds i kalenderen fra den 3. til den 16. juni 2019. Her vil Region Midtjylland nemlig være fuld af spændende kulturaktiviteter, når Europæisk Kulturregions festival fejrer kreativiteten og fællesskabet under temaet og mindsettet Genopdag.

Temaet skal inspirere og være grobund for samtlige arrangementer under festivalen. Det trækker tråde fra Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017s tema Let’s Rethink og videre ud i fremtiden.

Med det i baghovedet skal vi ud på opdagelse i vores region. Vi skal kaste nyt lys på det velkendte og undersøge det skjulte og ukendte. Vi skal vende det hele lidt på hovedet i en genopdagelse af, hvem vi er, og hvad vi kan. Og så skal vi dykke ned i historien, lade kreativiteten blomstre og i fællesskab bevæge os på en opdagelsesrejse mod fremtiden.

Udover temaet tænkes festivalarrangementerne desuden ind i tre forskellige programspor, der alle illustrerer perspektiver, som griber fremad i tiden:

Børn og unge fokuserer på den gruppe, som for alvor skal løfte udviklingen i fremtidens samfund. Sporet koncentrerer sig om at inspirere, slippe fantasien løs og genopdage verden med unge, friske øjne.

Land og by arbejder med Region Midtjyllands store spændvidde fra nære landsamfund til pulserende storbyer. Her handler det om at lege med kontraster og forskelligheder i natur og kultur og genopdage både muligheder og udfordringer i det hele.

Bud på fremtiden tager på en tidsrejse, der genopdager både fortid, nutid og fremtid og undersøger, hvilke udfordringer, der venter os, og hvordan vi kan løse dem.

Vi glæder os til at fejre kulturen i hele regionen i sommeren 2019!