WaterMusic_-web.jpg

Fra forestillingen "Watermusic" i Randers under Aarhus 2017.

07.03.2018

Europæisk Kulturregion vil have endnu mere samarbejde om kultur i Midtjylland. Det skal vi blandt andet opnå gennem et fælles kulturprogram og en helt ny festival i 2019.

Syngende fiskekuttere, energisk fællessang, rytmiske fiskekasser og en havn i Hvide Sande oplyst af fyrværkeri og tusindvis af store smil. Poesi, levende billeder, musik og lysende dansere i de aarhusianske gader. Sådan sagde vi farvel til kulturhovedstadsåret. Sammen på tværs af en geografisk afstand på cirka 150 kilometer. Det skal vi have meget mere af. Derfor har Region Midtjylland og de 19 kommuner skabt Europæisk Kulturregion, som under sloganet ”Fortællinger. Kreativitet. Fællesskaber” fortsat skal styrke det kulturelle samarbejde og bygge bro mellem kommunegrænserne i regionen.

”Det er fantastisk, at regionens 19 kommuner med hver deres unikke profiler bakker op om at sikre arven efter Aarhus 2017, og jeg er overbevist om, at vi også i fremtiden kan løfte hinanden på kulturområdet. Europæisk Kulturregion er et ambitiøst samarbejde, som vi satser målrettet på fra regionens side,” siger formand for Regionsrådet i Region Midtjylland, Anders Kühnau.

Stor forventningsglæde
Projektet er finansieret af Region Midtjylland og kommunerne i fællesskab og fokuserer blandt andet på borgerrettede arrangementer og projekter, der både dyrker samarbejdet, sikrer geografisk spredning og har internationalt perspektiv. Samarbejdsaftalen løber i første omgang frem til år 2020.

”Kulturhovedstaden viste os, at det skaber værdi for både borgerne og kulturinstitutionerne, når vi arbejder sammen. Derfor er det glædeligt, at det nye samarbejde er kommet godt i gang, og jeg glæder mig til at opleve de første konkrete resultater, siger formand for Kommunekontaktrådet (KKR) i Region Midtjylland,” borgmester i Randers, Torben Hansen.

I Fonden Aarhus 2017, der har skabt grobunden for det ambitiøse kultursamarbejde, som nu lever videre i Europæisk Kulturregion, er forventningsglæden også stor:

”Det har været en berigelse at opleve det meget frugtbare samarbejde på tværs af kommuner og kulturinstitutioner i kulturhovedstadsåret, og det har netop været en af de helt store styrker i projektet. Derfor er dette et fremragende initiativ til gavn for alle i hele Region Midtjylland,” siger administrerende direktør i Aarhus 2017 Rebecca Matthews.